Patinering af bygninger

Jeg købte en købmandsbutik af heljan da jeg fandt den på tilbud. På pakken har bygningen en grå/lysegul farve, så jeg blev lidt mellemfornøjet da jeg så at vægene var nærmest skriggule, men det kan man jo selv gøre noget ved.


1. Her ses købmandsbutikken efter den er samlet. inden jeg samlede den malede jeg indersiden af væggene sort, så evt. belysning ikke skinner igennem. Jeg synes den gule farve er unaturligt skarp.
2. Her har jeg malet facaden med en bladning af sort blæk og vand i forholdet ca. 50/50. Som det ser ud nu, kunne det måske bruges til en dampremise, men til et hus synes jeg, det er lidt for sort.
Jeg har inden blækket tørrede helt tørt det meste af det blæk der ligger på murstenene, da det kun var fugerne jeg ville farve. Til sidst sleb jeg det sidste sorte blæk af murstenene med noget meget fint sandpapir.
3. Taget har jeg tørmalet med en lysegrå maling der efter en lille smule grøn.
At tørmale vil sige, at male med en pensel der er næsten tør for maling. På den måde ungår man at malingen løber ned i revner, hvor den ikke er ønsket.

TIPS
Jeg har også patineret en urmager fra Heljan. Det er en rød bygning. På urmageren brugte jeg en fortyndet hvid maling. Godt med maling på penslen hvorefter jeg satte penslen i kanten af muren og lod malingen løbe ned gennem fugerne, uden at den flød ind over murstenene.

Man kan også male alger på murene, det gøres ved, at male det samme sted med flere forskellig nuancer mellem murens egen farve og en grøn.

Jeg har på eksemplet ovenfor ikke gjort noget ved døre og vinduer. Jeg sikker på, at man vil få det bedste resultat, hvis man patinerer døre og vinduer inden man samler sine bygninger.