Mangler menuen i toppen?
KÆLDERBANEN


BAGGRUNDSHISTORIE
Min interesse for jernbaner blev vakt for mange år siden, da min far byggede en stor rundbane op i kælderen. I teenage årene var der mere fokus på andre interesser, men banen blev heldigvis aldrig solgt. Da det stod klart at jeg skulle flytte, fik jeg sammen med min far en god idé, "Lad os bygge en modeljernbane". Vi skulle bare lige først have overtalt mor/kone, men det lykkedes til sidst.

Opbygningen af banen begyndte i Oktober 2003, efter at jeg flyttede ud af lokalet, inden da havde vi tegnet en mængde sporplaner, besøgt mj-butikker og studeret de nye digitale kontrolsystemer. Det var i sommerferien 2003 vi købte de første digitale lokomotiver, selv om vi endnu ikke havde en kontrolpult. Siden hen er der købt lidt ekstra vogne og trækkraft, samt ombygget et par af de gamle lokomotiver. Mængden af skinner er blevet udvidet betragteligt i løbet af de efterfølgende 18 måndeder.

Vi holder os ikke til nogen bestemt epoke eller nationalitet, men for at holde lidt sammenhæng i materiellet begrænser vi os til dansk og fransk. Skulle vi finde noget spændende holder vi os ikke tilbage af den grund. Der har dog sneget sig noget tysk ind imellem, bl.a. meget af det gamle.DSB ME 1512


© 2006 Jakob Hestbæk
Kontakt Webmaster

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!